érik az érem

2017.07.25. 14:53

Elődöntőbe jutottak Rédliék

Az észteket egy találattal legyőzve bejutott az elődöntőbe a magyar férfi párbajtőrcsapat kedden a lipcsei vívó-világbajnokságon.

A Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter alkotta válogatott azután, hogy a marokkóiakat és a hongkongiakat simán verte, jóval erősebb ellenféllel találkozott a negyeddöntőben. Ezúttal is az egyéniben bronzérmes Rédli, illetve Bányai és Siklósi vívott, mégpedig nagyon összeszedetten és taktikusan.

A mérkőzés során nem alakult ki jelentős különbség a két együttes között, végig szoros volt az állás. A hetedik pár után 21-18-ra vezettek a magyarok, de Siklósi 1-0-ra kikapott Sten Priinitstől, így Rédli és az őt az egyéni verseny elődöntőjében legyőző, kétszeres világbajnok Nikolai Novosjolov 21-19-nél kezdett.

A végéhez közeledve az észt kéttusos hátrányát ledolgozta, öt másodperccel a vége előtt alakította 25-25-re az eredményt. Mivel lendületben volt, nem várt a ráadásig, még egyszer gyorsan támadást indított, de nem volt pontos, Rédli viszont megszúrta őt, az idő pedig lejárt.

Bányai plusz hárommal, Rédli plusz kettővel, Siklósi mínusz néggyel zárt.

A magyarok a döntőért az olaszokat búcsúztató svájciakkal vívnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában