Tenisz

2024.03.12. 11:00

Marozsán Fábián követné Djokovics poszterhősét

A szerb világelső Novak Djokovics nem jutott be a negyedik fordulóba az Indian Wells-i kemény pályás tenisztornán, miután kikapott Luca Narditól, akit még sosem jegyeztek a legjobb száz között a világranglistán. A torna eddig legnagyobb szenzációját remélhetőleg újabb meglepetés követi, hiszen Marozsán Fábián a volt világelső spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik majd a nyolcaddöntőben.

MW

Marozsán Fábián

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Novak Djokovics több mint két éve nem kapott ki a világranglistán aktuálisan százon kívül jegyzett ellenféltől. Az, hogy korábban top 100-ban meg sem fordult játékostól kapott ki, 2010 óta nem fordult elő Djokoviccsal, amikor az első szett elvesztése után feladta a meccset honfitársa, Filip Krajinovics ellen. Szerencsés vesztestől pedig korábban csak egyszer kapott ki valaha a szerb klasszis, 2020-ban Bécsben egy Nardinál sokkal magasabban rangsorolt olasz, Lorenzo Sonego győzte le – írta meg a Magyar Nemzet.

ALCARAZ, Carlos
Marozsán Fábián a volt világelső spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik majd a nyolcaddöntőben
Fotó: Mast Irham / Forrás: MTI/EPA

Djokovics posztere a falon

Bár a szerb teniszező ötszörös győztese a nagy hagyományokkal bíró tornának, legutóbbi, 2016-os végső sikere óta még a negyeddöntőig sem jutott el, s ez a sorozat idén sem szakadt meg: Novak Djokovics az Australian Open után Indian Wellsben is olasz teniszezőtől kapott ki. Csakhogy amíg Melbourne-ben, Jannik Sinner ellen ez előzetesen is benne volt a pakliban, a százon kívül jegyzett Luca Nardi maga sem gondolta, hogy legyőzheti gyerekkori kedvencét. Nardi a selejtezőben egyszer már elbúcsúzhatott az Indian Wells-i tornától, David Goffin győzte le, aztán Tomás Martín Etcheverry visszalépése miatt a húszéves olasz mégis a főtáblára került. Ott pedig élete legnagyobb sikerét aratta: Csang Csi-Csen az első top 50-es játékos lett, akit Nardi valaha legyőzött. Két nappal később Novak Djokovics, a világelső lett a második – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Nardi megérdemelten nyert, nekem viszont nagyon rossz napom volt. Szelesebb volt az idő, mint a korábbi napokban, de ezt nem kifogásként mondom. Sokkal jobban kellett volna játszanom, túl defenzív voltam, rengeteg ki nem kényszerített hibát ütöttem

– értékelt Djokovics. Nardi a meccs előtt izgatottan nyilatkozott a szerb ellenfeléről.

– Nyolcéves koromban tettem ki a poszterét a hálószobám ajtajára, s azóta is ott van. Nagyon tetszik a mentalitása, és az, ahogyan mozog a pályán. Óriási élmény lesz ellene játszani – mondta a meccs előtt az olasz játékos, majd a remek győzelme után is szépen beszélt a szerbek klasszisáról.

– Minden este úgy fekszem le, hogy Novakot nézem. Mostantól még nagyobb motivációt jelent majd – mondta Nardi, félig viccelve. A Tennis TV felületein a valaha volt legnagyobb meglepetésként jellemzi az eredményt, hasonlót legutóbb tavaly feltételeztek, amikor Marozsán Fábián nyert Carlos Alcaraz ellen. Ők ketten kedden, várhatóan 21.00 körül Indian Wellsben újra egymás ellen játszanak.

Bum-bum tenisz

A tavalyi római diadalához képest ezúttal más meccsre számít a címvédő Carlos Alcaraz ellen Marozsán Fábián – derült ki az Origó oldaláról.

– Egyrészt ismer már engem, és biztosan készül rám. Másrészt kemény pályán nem lehet annyira variálni a játékot. Itt most bum-bum tenisz lesz, erőből fogunk játszani, és ha valaki ezen a borításon mentálisan vagy fizikálisan lassú, akkor könnyen elmennek az ütések, mert nagyon kevés az idő – magyarázta a Hajdúszoboszló SE sportolója, aki hozzátette, hogy számítania kell arra, hogy a kétszeres Grand Slam-bajnok megpróbálja bedarálni őt. A magyar játékos kifejtette, azon lesz, hogy Alcaraz minél kellemetlenebbül érezze magát a pályán.

– Én még csak nem is edzhetek a centerpályán, ahol ő a meccseit vívja, úgyhogy teljesen új lesz nekem a környezet. Tavaly olyan volt legyőzni őt, mintha megnyertem volna a lottóötöst, de attól még remélem, hogy másodszor is sikerülni fog

– tette hozzá Marozsán.

ATP: Indian Wells
Eredmények, 3. forduló (a 16 közé jutásért)

Nardi (olasz)–Djokovic (szerb, 1.) 6:4, 3:6, 6:3

Nyolcaddöntő
Marozsán Fábián–Carlos Alcaraz (spanyol, 2.) 21.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában