ha egy üzlet beindul...

2017.07.25. 21:40

Nem volt kérdés – irány az elődöntő

A magyar férfi vízilabda-válogatott elképesztően magabiztos játékkal, 14-5-re verte Oroszországot a vb-negyeddöntőben.

Budapest, 2017. július 25. A magyar csapat a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzés elõtt a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Miután a görögök 12-7-es eredménnyel jutottak túl a montenegrói csapaton, biztossá vált a Magyarország-Oroszország találkozó győztesének következő ellenfele. Favorit volt a magyar csapat, de senki nem gondolt ennyire meggyőző fölényre.

Az első orosz támadást gyönyörűen védekeztük le, majd Hosnyánszky Norbert rögtön góllal fejezte be a magyar ellenakciót. Első gólunkat követően Varga Dénes egy váratlan lövéssel sikeresen vette be ismét az orosz kaput, 2-0 ide. Úgy tűnt elkaptuk a fonalat, Manhercz Krisztián után Hosnyánszky, majd Vámos Márton is megzörgette a hálót.

A második negyedet is hasonlóan magabiztosan kezdtük, Nagy Viktor hibátlanul védett, Varga Dénes pedig 6-0-ra módosította az eredményt. Az oroszok aztán egy emberelőnyös szituációt kihasználva megszerezték első góljukat, de Vámos ismét egy pokoli bombával növelte a különbséget. A félidő vége előtt Varga Dénes folytatta, amit elkezdtünk, és 8-1-es állással vonultak szünetre a csapatok.

A harmadik negyedet is góllal indítottuk, ráadásul egy parádés összjátékot fejeztünk be találattal. A henger nem állt le, gyorsan dobtunk rá még egyet, majd az oroszoknak is engedtünk zsinórban három gólt, de egy percig sem foroghatott veszélyben a magyar győzelem. A kisebb magyar figyelmetlenségek után Hosnyánszky 11-4-re alakította az eredményt.

A mérkőzés utolsó periódusa egy gyors gólváltást hozott, Varga Dénes találatára Liszunov válaszolt, de Manhercz Krisztián lövése nem engedte nyolc találatnál közelebb az ellenfelet, sőt egy bődületes lövésünk után 14-5 volt az eredmény, ami a mérkőzés lefújásáig már nem is változott.

A csapat is elégedett

A mérkőzés után a szövetségi kapitány és a játékosok is értékelték a meccset:

„Jól felkészültünk, kielemeztük az összes olyan játékosukat, akik veszélyt jelentenek. Talán kicsit el is fáradtak, mire ideérkeztek, vagy megzavarodtak a közönségtől, ami itt volt” – értékelt Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki saját csapatát is méltatta.

„A meccs előtt azt gondoltam, hogy ha nem is ennyivel, de hat-hét góllal jobbak vagyunk az oroszoknál. Jó játék volt a mai, de ezt le kell zárni, és innentől csak az elődöntőre koncentrálni” – hangsúlyozta Vámos Márton.

„Úgy kezdtük ezt a mérkőzést, ahogy egy negyeddöntőt illik, egyből, százszázalékos erődbedobással a meccsben voltunk. Talán bennünk volt az olimpiának az a tapasztalata, hogy nem lehet lassan, álmosan belemenni a negyeddöntőbe, bárki is az ellenfél” – fogalmazott Decker Ádám. Hozzátette, a végén megtehették azt, hogy kiengedtek kissé.

„Arra készültünk, hogy a végét nem fogják bírni, ezzel ellentétben már az elején állva hagytuk őket. Ez jelzi, hogy milyen koncentráltan ugrottunk a vízbe” – nyilatkozta Gór-Nagy Miklós. – „Nemcsak a győzelmet kell értékelni, hanem azt is, hogy milyen jó játékkal győztük le az orosz csapatot.”

A magyar válogatott nagyon összeszedett és szervezett játékkal, már-már edzőmeccs érzetét keltve verte meg az orosz együttest, így teljesen megérdemelten várja a görögöket az elődöntőben.

(Borítókép: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában