árverés

2021.04.03. 12:10

Megható: a súlyos beteg Lilikén segített a hatvani amazon

Jótékonyságra invitálta követőit a kétszeres kickbox világbajnok Rákóczi Renáta.

Heol

Forrás: Renáta Rákóczi sportolói oldal

Mint arról korábban beszámoltunk, Rákóczi Renáta jótékonysági árverésre bocsátotta az Exatlon Hungary-ben viselt versenyzős ruháját. Ezzel segítve egy 9 hónapos kislánynak, Lilikének, akinél SMA-1 betegséget diagnosztizáltak.

„Nagyon boldog vagyok, mert a trikóm, amit az Exatlon első évadában használtam, új gazdára talált!” – írta a minap közösség oldalán a világbajnok. Kiemelte: ami még inkább melengeti a szívét, hogy ő is hozzá tudott járulni ahhoz, hogy minél előbb összegyűljön a több mint 700 millió forint, ami Lili gyógyításához szükséges.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Sziasztok!:) Nagyon boldog vagyok,mert a trikóm amit az @exatlonhungary 1. évadában használtam,új “gazdára” talált!❤️...

Ahogy azt a Heol.hu megírta, a mezőkeresztesi Lilike az SMA legsúlyosabb, egyes típusú változatában szenved. Ez a betegség ma már gyógyítható, de az orvosi beavatkozáshoz szükséges gyógyszer sok százmillió forintba kerül. Enélkül ezek a kis betegek általában nem érik meg a kétéves kort. A kislány édesanyja, Somogyiné Miskolci Éva korábban elmondta portálunknak, hogy egy Facebook-csoport létrehozásával hetekkel ezelőtt kezdték meg a gyűjtést. A beteg kislány támogatására egy jótékonysági táncgálát is szerveztek, melynek ötletgazdája Bencsik-Balla Andrea, a gyöngyösi BellyDance Artistique Táncstúdió vezetője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában