segítség

2021.04.27. 20:18

Megható: ismét egy beteg gyermekért küzd a hatvani amazon

A kétszeres kickbox világbajnok Rákóczi Renáta a szívén viseli a beteg gyermekek sorsát.

Heol

Rákóczi Renáta a címvédés pillanatában

Forrás: beküldött

„Amikor egy ilyen történet jön velem szemben a közösségi oldalakon, mindig összeszorul a gyomrom, mert egyetlen kisgyermek sem érdemel betegséggel teli gyerekkort.” – írta Facebook oldalán Rákóczi Renáta, aki mindenkit arra kér, hogy amennyiben tehetik, álljanak oda egy-egy dolog mellé, akár egy megosztással is, mert – ahogy a sportoló fogalmaz – az összefogásnak hatalmas ereje van.

A hatvani amazon ezúttal egy kisfiú, Lacika gyógyulásáért kampányol a közösségi oldalán. Mint kiderült, a kisfiú 2016-ban született ikerbabaként, testvére Ádám sajnos már angyalkaként vigyáz rá a mennyországból. Lacikának teljes szervi leállása volt, oxigénhiánnyal, agy, vese, tüdő, máj, bélvérzéssel született.

Idén február 4-én eljött a várva várt pillanat, Lacika új vesét kapott. 5 nap intenzív és 2 hét kórházi kezelés után már otthon lábadozik, a jelenlegi vírushelyzet miatt azonban édesapja táppénzen van, nehogy hazavigyen valamilyen betegséget, hiszen az Lacikára életveszélyes is lehet. A kisfiút hetente kell kontrollra vinni, a szülőknek azonban nincs se jogosítványuk, se autójuk, ezért taxival kell járniuk. A hatvani amazon most a család megsegítése érdekében posztolta történetüket a Facebookon.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Sziasztok! Amikor egy ilyen történet jön velem szemben a közösségi oldalakon,mindig összeszorul a gyomrom,mert egyetlen...

Mint arról a Heol.hu is beszámolt: korábban egy SMA-s kislány javára árverezte el az Exatlon Hungary első évadában szerepelt Rákóczi Renáta a sport reality-ben viselt trikóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában