Étlap

2023.09.19. 17:06

Krausz Gábor felügyel majd a gasztronómiára a mátrai szállodában is

A mátrai szálloda nagy változásokon megy keresztül, ebben pedig Krausz Gábor is közreműködik.

Heol.hu

Krausz Gábor séf

Forrás: Karnok Csaba/Délmagyarország

Néhány hete derült ki, hogy Krausz Gábor is tánccipőt húz a TV2-n látható Dancing with the Stars következő, immár negyedik évadában, de nem ez az egyetlen új kihívás, ami megtalálta a sztárséfet - adta hírül a Bors

Mint írják, ő lesz ugyanis a Hilaris Hotels elnevezésű, vadonatúj szállodalánc executive séfje, ami azt jelenti, az ő feladata lesz, hogy kidolgozza a szállodalánc új gasztronómiai koncepcióját. 

Hétfőn arról számolt be a Turizmus.com, hogy a Peter’s Consulting saját üzemeltetésben lévő prémium szállodáit önálló márkanév alatt, Hilaris Hotels néven szállodalánccá alakítja. Több osztrák ház mellett idetartozik a LifeStyle Hotel Mátra is. Kiemelték, a muraui Relax Resort Kreischberg, az Alpenblick Kreischberg és Waldschlössl hotelek, a felújítás alatt álló Seppenwirt hotel és rendezvényház, valamint a Mátrában található LifeStyle Hotel Mátra az induló brand első tagjai. 

Korábban portálunkon is megírtuk, hogy a mátraházai szállodát nyáron vásárolta meg a cég a BDPST Grouptól, amely átpozicionálta portfólióját és a luxus szegmenst célozta meg.

− Már régóta, múltbéli projektekből ismerem azokat, akikkel belevágunk ebbe a kalandba. Eddig azért váratott magára az együttműködés, mert én egy saját  éttermet szerettem volna, de úgy gondolom, az egyelőre korai lenne. Nem tettem le az álmomról, de előbb szeretnék tapasztalatokat gyűjteni, megismerni a különböző tájegységek speciális ételeit megismerni, sok embernek örömet szerezni a gasztronómiánkkal. Az a jövőkép tehát nagyon tetszik, amit ez a közös munka, új kihívás jelent. Az én feladatom az lesz, hogy összefogjam a szállodák konyháinak működését, kitaláljam a koncepciót és én legyek úgymond a gasztronómia arca - mondta Krausz Gábor a Borsnak.

Ingázni fog Magyarország és Ausztria között

A sztárséf elképzelései szerint januártól teljes mértékben az új kihívásra fog koncentrálni, és mivel a szállodák közül több is Ausztriában található, arra is felkészült, hogy bizony heti egyszer-kétszer több száz kilométert kell utaznia. Igaz, ezt ő egyáltalán nem bánja, írják.

− Rájöttem, hogy nem szeretek egy helyen lenni, nehezen viselem a monotonitást. Most úgy vélem, hetente egy-két napot leszek majd Ausztriában, de természetesen emellett teljes értékű apukája maradok a kislányomnak, Hannarózának. Ez az új feladat egyébként pont a legjobbkor jött az életembe, biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fogok belőle tanulni - összegezte a dolgokat a séf a hírportálnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában