Celeb

2023.12.07. 14:50

Egy egri színészlakásban gyerekeskedett Kautzky Armand

Összetéveszthetetlen orgánuma mellett jó modoráról, kifinomult megjelenéséről híres az egri születésű Kautzky Armand. Az M5 Családfamesék műsora utánajárt, hogy a Jászai Mari-díjas színművész, a Duna műsorvezetője vajon az elődeitől örökölte-e előkelő vonásait.

Heol.hu

Kautzky Armand

Forrás: hirado.hu

Sokan azt gondolják Kautzky Armandról, hogy nemesi származású, de ő mindig is úgy tudta, hogy nincsenek arisztokrata felmenői. A Családfamesék felkutatta a Jászai Mari-díjas színművész őseit, és bár az iratok áttekintése után megerősítést nyert ez az állítás, más meglepetésre viszont fény derült – olvasható a hirado.hu-n.

– Mindig is úgy sejtettem, hogy a vezetéknevem lengyel vagy cseh gyökerű, de a rokonok úgy emlékeztek, nem volt idegen ajkú a családban. A műsor szakemberei kiderítették, hogy a Kautzky név gyaníthatóan szláv eredetű – mondta el az egri születésű színművész.

–A szüleim nagyon vártak és szerettek – édesanyám Júlia szerepéről mondott le, hogy megszülethessek –, de kifejezetten kellemetlen körülmények közé érkeztem. Hányattatott gyerekkorom volt. Eleinte egy egri színészlakásban laktunk, ahol másokkal kellett osztozkodnunk a szobákon, a fürdőn. Később a nagymamámhoz kerültem, ezért egy darabig csak hétvégente láttam a szüleimet. Szerencsére idővel egy színházi szerződés útján ismét egyesülhetett a család. Jól döntöttek, hogy vállaltak, mert többször nem maradt terhes édesanyám, és akkor most nem lenne közös vérvonaluk – osztotta meg első emlékeit Kautzky Armand.

Édesanyja Kopetty Lia színésznő volt, aki 1962 és 1967 között az egri Gárdonyi Géza Színházban játszott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában