Kampányvideó

2024.03.09. 13:57

Összeesett a színésznő, Pokorny Lia, így segíthetünk rajta + videó

Az emberek többsége a nőket kisebb eséllyel éleszti újra. Bár csak játék volt, amikor a színésznő összeesett az ügyfélszolgálaton, a probléma mégis valós, és fontos felhívni rá a figyelmet.

Molnár Helga

Pokorny Lia, a hatvani születésű színésznő váratlanul összeesett az adóhivatal ügyfélszolgálatán. Szerencsére ez csak játék, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány szeretné felhívni a figyelmet egy igen fontos problémára kampányfilmjében.

Pokorny Lia színésznő összeesett az ügyfélszolgálaton, egy fontos problémára hívta fel így a figyelmet
Pokorny Lia színésznő összeesett az ügyfélszolgálaton, egy fontos problémára hívta fel így a figyelmet
Forrás: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló

Te mit csinálsz, ha egy nő összeesik előtted? Azt írják, a kutatások szerint kevesebbet, mintha egy férfival történne ugyanez. Az emberek többsége ugyanis a nőket kisebb eséllyel éleszt újra, pedig a hirtelen szívhalál őket is ugyanúgy érinti. Mégis kevésbé merünk nekik segíteni, félünk egy eszméletlen nőhöz érni, zavarban érezzük magunkat tőle.

Ahogy a kisfilmben is hallható, akár férfi, akár nő a bajbajutott személy, a feladat mindenesetben ugyanaz: megvizsgálni, hívni a 112-t, majd elkezdeni a mellkaskompressziót.
– A lényeg, hogy erősen és gyorsan csináld. Egy másodperc alatt körülbelül kétszer, mintha a Stayin’ Alive ritmusára csinálnád. Ne hagyd abba, amíg magához nem tér, vagy míg a mentők ki nem érkeznek – magyarázta a videóban Csuja Imre színész.

Hogy hogyan zajlik ez pontosan, a kisfilmből kiderül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában