Felsőtárkány

2017.07.15. 13:06

Politika és környezet az Ökopolisz Akadémián

Ismét a festői bükki településen gyűltek össze az Ökopolisz Akadémia résztvevői csütörtökön, hogy vasárnap estig tartalmas elfoglaltságokkal töltsék az idejüket.

S. S.

A programjaik sorában, mint azt a visszatérő résztvevők már megszokhatták, széles skálán mozognak a témák a környezetvédelemtől a politikáig. Az előadók között nemcsak ismert és elismert szakemberek, hanem országosan jegyzett politikusok is megtalálhatók, a közéleti paletta több oldaláról is.

A csütörtök délutáni hivatalos megnyitót követően, amelyet Lengyel Szilvia, az akadémiát szervező Ökopolisz Alapítány társelnöke tasrtott, mindjárt Meszerics Tamást, az LMP európai parlementi képviselőjét, s Németh Zsoltot (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét hallhatták. Ők a kétsebességes ­Európa problémakörét elemezték plenáris előadás keretében.

Pénteken késő ­délutánig leginkább szakmai kérdéskörök voltak terítéken, majd újra a politikáé lett a főszerep: Harangozó­ Tamás (MSZP) és Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, országgyűlési képviselők vitáztak arról, merre tartson az ellenzék. A polémia arról szólt egyebek között, hogy van-e még téma, amire felkapja a választó a fejét. Mik lehetnek a kampány igazán hatásos hívószavai, és mik azok, amelyek nem lesznek képesek érdemben befolyásolni a választói meggyőződést?

Levezetésül a ­résztvevők tegnap zenés irodalmi ­esten vehettek részt ­Grecsó ­Krisztiánnal és Kollár-­Klemencz Lászlóval.

S. S.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!