fejlesztés

2019.10.09. 17:15

Új gyár épülhet az SBS Kft. erdőteleki telephelyén 

Hamarosan új összeszerelő üzemet létesít a korszerű gépgyártó SBS Kft. Erdőtelken, a beruházás közel kétmilliárd forintból valósulhat meg. 

Sz. K.

Alapkőletétel a leendő üzem helyszínén Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

Az SBS Kft. erdőteleki telephelyén egy komplex fejlesztési program jöhet létre a Széchenyi 2020 program keretében elnyert több mint 920 millió forintos támogatás segítségével – jelentette be Balogh László, a Kft. ügyvezető igazgatója a gyár erdőtelki telephelyén szerdán. Elmondta, 22 évvel ezelőtt elindultak az acélszerkezet gyártás útján, s mára szárnyakat eresztve egy korszerű gépgyártó üzemmé váltak.

Ezt követően az ügyvezető igazgató ismertette a fejlesztés tartalmát, amelynek része egy új üzem építése. A támogatásnak köszönhetően kétezer négyzetméter nagyságú ipari csarnok építését kezdhetik meg. A pályázat lehetőséget ad többek közt munkagépek beszerzésére, így az új csarnokban helyet kap majd egy CNC horizontális megmunkáló gép, egy hegesztő robot, a festőüzem technológiai berendezései, anyagmozgatást kiszolgáló eszközök és inverteres hegesztőgépek is.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, amióta ismeri az SBS tevékenységét, mindig innovatív, technológiában előrelépő, építő jellegű vállalkozást látott.

Alapkőletétel a leendő üzem helyszínén Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A köszöntőket követően Balogh László ügyvezető igazgató, Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Forgács Jánosné erdőteleki polgármester és Merstallinger Martin, az igm Robotersysteme AG tulajdonosa, ügyvezetője helyezték el az új üzem alapkövét. Az ünnepség után üzemlátogatáson vehettek részt a megjelentek.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap csütörtöki lapszámában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!