Fejlesztés

2022.01.31. 08:36

Újabb eszközökkel segítik a raktározást a hatvani üzemben

Önvezető járművek szállítják az elkövetkezőkben az alkatrészeket, a késztermékeket és a csomagolóanyagokat a Bosch két hatvani épülete között.

K. B. L.

Fiatalok tanulják a legújabb technológiák használatát a Bosch hatvani üzemében Archív fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

 Digitális rendszer követi a termékek útját, automata járműbeléptetés, speciális hordozható nyomtatók, valamint drónok is segítik a munkatársakat.

 

– A 62 ezer négyzetméteres épület, a Connected Hub a Bosch harmadik legnagyobb raktárközpontja Európában, csomagolási és raktározási szolgáltatásokat nyújt a vállalat magyarországi és regionális gyárai számára – tájékoztatta a Heolt Kerstin Barth, az egység vezetője. 

 

Az önvezető járművek lézeres navigációt használnak, érzékelőkkel mérik a távolságot, valamint azt is észlelik, ha valami elállja az útjukat. Ilyenkor azonnal leállnak, és csak az akadály megszűnését követően indulnak újra. 

 

Az önvezető járművek naponta 800 kilométert tesznek meg az épületekben. Intelligens szoftverüknek köszönhetően nemcsak egymással, de a logisztikai központ más rendszereivel is összeköttetésben vannak és folyamatosan kommunikálnak.

 

A Zagyva-parti városban található Connected Hub elnevezésű logisztikai központ elsődleges feladata az autóipari raktározás. Itt csaknem 11 ezer terméket tárolnak és naponta kétszáz kamion fordul meg a telephelyen. 

 

A hatvani logisztikai központ a Bosch majdnem 780 raktárból álló nemzetközi ellátási hálózatának a része. A világon a cég 37 ezer munkatársa foglalkozik beszerzéssel és logisztikával, naponta legalább 240 gyárat látnak el alkatrészekkel, valamint nyersanyagokkal. 

 

A Bosch évente közel hatszáz tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát ki Hatvanban. A központosított raktározás miatt a cég helyben 30 százalékkal csökkentette a visszaváltható csomagolási ­készletet. 

 

Az ipari hulladékkezelés is környezetbarát, szelektíven gyűjtik a fát, a műanyagot és a papírt. A vállalat terv szerint teljesíti az ökovédelmi céljait, mára több mint négyszáz telephelye vált klímasemlegessé. Arra törekszenek, hogy 67 millió tonnával csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást 2030-ra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!