Bankfúzió

2022.03.30. 06:50

A Budapest Bank bezárt egri és gyöngyösi fiókjai hamarosan MKB bankként nyitnak újra

Csütörtöktől fennakadások várhatók a szolgáltatásban.

Kiss Balázs Levente

A bankfiókok egyelőre mindenhol megmaradnak, de közös néven folytatják. Fotó: MW

A Sberbank végelszámolását követően újabb banknév, a Budapest Bank tűnik el a hazai palettáról, március 31-én ugyanis a Budapest Bank beolvad az MKB Bankba. A két pénzintézet a Magyar Bankholding irányítása alá tartozik.

A fúzió célja az ország legmodernebb, magyar tulajdonú pénzintézetének a felépítése. 
A Budapest Banknak Heves megyében fiókjai vannak Hatvanban, Gyöngyösön és Egerben, emellett pénzkiadó ATM automatákat üzemeltet Nagyrédén és Felsőtárkányban is. 
Az egyesülés pontos menetrendjéről, az ügyfelek számára legfontosabb tudnivalókról az érintett bankok tájékoztató kampányt indítottak a gördülékeny ügyintézés érdekében. Kiss Alexandra Ivette, a Bankholding kommunikációs munkatársa portálunk megkeresésére közölte, március 31-ét követően az új pénzintézet MKB Bank néven működik tovább, jön a névtábla- és logócsere, átnevezik a fiókokat is. 
Az egyesült MKB Bank Nyrt. országosan 66 városban együtt 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel lesz jelen. Biztosított lesz a korábban külön működő bankok lakossági és vállalati ügyfeleinek kölcsönös kiszolgálása. Az ügyfelek a korábbinál több helyszínen, nagyobb fiókhálózatban tudják majd személyesen a pénzügyeiket intézni.Április 1-jétől a lakossági és vállalati ügyfelek betéti bankkártyájukkal országosan közel több mint ezer helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank ATM-ekből is vehetnek fel készpénzt a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező összegért. Az egyesült MKB Bank egységesíti termék- és szolgáltatáspalettáját. 

A Takarék Csoport jövőre csatlakozik - A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020 decemberében kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták. Az MKB Csoport egyik legkiemelkedőbb eredményét érte el tavaly, az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye 77,7 milliárd forint volt, 55,7 milliárd forinttal, 253,7 százalékkal nagyobb az előző évinél – közölte gyorsjelentésében a pénzintézet. A Takarék Csoport a tervek szerint 2023 második negyedévében csatlakozik a Budapest Bank és az MKB Bank közös fúziójához, addig a banki működést harmonizálják. 


Kiss Alexandra Ivette tájékoztatása szerint azokban a városokban, így Gyöngyösön és Egerben, ahol a Budapest Bank mellett MKB bankfiókok is vannak, még az összeolvadás előtt, április 1. után, a fúziót követően mindegyik fiókot újranyitják MKB márkanév alatt. Később vizsgálják meg, hogy az ügyfelek gyors és kényelmes kiszolgálása szempontjából mi az optimális megoldás, melyik fiókot érdemes fenntartani hosszabb távon – fejtette ki Kiss Alexandra Ivette. Portálunk megtudta, a két bank egyesülése informatikai átállással jár, ami fennakadásokat okoz a bank egyes szolgáltatásainak működésében az egyesülés napján és az azt követő napokban. Azért, hogy az informatikai műveleteket gördülékenyen tudják végrehajtani, az egyesült MKB Bank április 2. és 4. között bankszünnapot tart. Az átállás miatt már március 31-én és április 1-jén rövidebb szolgáltatáskiesésekkel számolhat mindenki, a fiókok délig tartanak nyitva. 
A Budapest Bank és az MKB elektronikus csatornái közül rövidebb időszakokra leáll az internetbank, a mobilapplikáció, nem indulnak el és nem érnek célba az azonnali utalások, s rövidebb időszakon keresztül az ATM-ből sem lehet majd készpénzt felvenni. Április 2-án és 3-án egyebek között a hitelkártya-használatban rövidebb kieséseket tapasztalhatunk. Április 4-én a bankfiókok zárva lesznek, azonban elektronikus csatornák és a telefonos ügyfélszolgálat várhatóan elérhető lesz, a pénzforgalom és a kártyahasználat is a megszokott módon újra működik majd – közölte Kiss Alexandra Ivette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!