Statisztika

2022.03.26. 15:26

Növekedett az ipari termelés Heves megyében

Az árak emelkedése erőteljes volt tavalyhoz képest.

T. B.

Az export volumene 6,5 százalékkal emelkedett

Forrás: Vajda János/ÉM

 Januárban az ipari termelés volumene országosan 8,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a KSH szerint. A munkanapok számát figyelembe véve 7,1 százalékos volt a növekedés. A feldolgozóipari alágak többségében éves összehasonlításban bővülést mért a statisztikai hivatal, a legnagyobb súlyú járműgyártás hathavi csökkenés után újra nőtt. Az ipari export volumene 6,5 százalékkal emelkedett, a belföldi értékesítés pedig 13,1 százalékkal emelkedett. Erősödött a járműgyártás, az energiaipar és a bányászat, illetve az élelmiszeripar (főként a húsipar, étolajgyártás) kibocsátása is. Az elektronikai áramkörgyártás visszaesett, az akkumulátor-gyártás és a gumigyártás viszont erősödött. 


A KSH szerint Heves megyében a tavaly januári 145,3 milliárd forintról 158,3 milliárd forintra emelkedett a megyei cégek ipari termékeinek értékesítése, a volumen ugyanakkor csak 0,6 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál (ami akkor még csökkent is 2019-hez képest), mert jelentős volt az árnövekedés. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!