Fejlesztés

2022.04.11. 11:21

Kiemelt jelenőségűnek minősítette a kormány a Mátrai Erőmű beruházásait

A modernizáció célja, hogy az évtized utolsó éveire valamennyi új termelőegység működjön.

HEOL

A 31 MW-os blokkban háztartási vegyes hulladékot, valamint biomasszát tüzelnek majd

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősítette a kormány a Mátrai Erőmű lignittüzelést kiváltó beruházásait, tette közzé a társaság a hivatalos Facebook-oldalán. Ezzel zöld jelzést kapott egy 500 MW-os kombinált ciklusú gázüzemű erőmű, a lignitbányák rekultivált területén összesen 200 MW kapacitással két naperőmű, valamint egy vegyes tüzelésű kiserőmű építésének előkészítése. Az utóbbi, 31 MW-os blokkban előkészítés után háztartási vegyes hulladékot, valamint biomasszát tüzelnek majd.

A mátrai erőmű kapacitásának fenntartható rendszerekre épülő átalakítása stratégiai fontosságú kérdés, a technológiaváltás komoly előrelépést jelent a levegőtisztaság javítása és a széndioxidkibocsátás csökkentési célok megvalósítása érdekében.

A vállalat blokkjai, melyek ellátásbiztonsági és energiafüggetlenségi szempontból nélkülözhetetlen szerepet töltenek be hazánkban, a technológiaváltás befejezéséig megbízhatóan és folyamatosan termelnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!