Támogatás

2023.02.16. 07:50

Informatikai központra, virtuális stúdióra is kapott pénzt a gyöngyösi és a hatvani cég

Több milliárd forint támogatást kaptak Heves megyei cégek egyedi kormánydöntés alapján.

T. B.

A Schneider Electric gyöngyösi üzemében 59 ember foglalkoztatására fordítják az összeget

Forrás: Schneider Electric

Több Heves megyei székhelyű vállalat is kapott tavaly támogatást egyedi kormánydöntés alapján. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium a napokban frissítette egész évre visszamenőleg azt a listát, amely az egyedi döntéseken alapuló pénzjuttatásokat tartalmazza. A KKM zömmel a külföldi tulajdonú cégeket támogatja, de vannak köztük magyarok is.

A Schneider Electric 4 milliárd 79 millió forintból bővíti áramsíneket gyártó gyöngyösi üzemét, mindehhez 530 millió forint állami támogatást kapott, cserébe 59 ember felvételét ígérték. A ZF Hungária Kft. egri informatikai központjának bővítéséhez kapott 488 millió forintot, a teljes beruházás 1,626 milliárd forintba kerül a dokumentum szerint, és újabb 66 embernek teremt munkát. A Horváth Rudolf Intertransport logisztikai központjának kapacitásbővítéséhez 2,959 milliárd forintot kapott, míg a teljes fejlesztés a tervek szerint 8,455 milliárd forintba kerül. A fuvarozással, raktározással foglalkozó cég kétszáz dolgozó felvételét vállalta a támogatásért cserébe.

A Visual Europe Zrt. hatvani székhellyel szerepel a cégiratokban, de a csoport budapesti. A magyar tulajdonú társaság nem vállalt többletfoglalkoztatást virtuális stúdiójának létrehozásában, 1,819 milliárd forint támogatásban részesült, amely közel a felét jelenti a 4 milliárd 41 millió forintba kerülő fejlesztés költségeinek.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!