Igényelhető

2023.05.21. 09:00

Támogatják az önfoglalkoztatóvá válókat Hevesben is

Egy hónapos tanfolyamot kell elvégezniük azoknak, akik álláskeresők és támogatással indítanának vállalkozást.

T. B.

Május 21-ig igényelhető a vállalkozóvá válást elősegítő munkaerőpiaci támogatás, adta hírül a Heves Vármegyei Kormányhivatal. Azok igényelhetnek támogatást vállalkozóvá válásukhoz, akik a kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak. A programban résztvevőknek el kell végezniük egy egy hónapos, a vállalkozási kompetenciák elsajátítását segítő képzést, valamint készíteniük kell egy üzleti tervet, amely az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát, működését mutatja be.

Az egy hónapos szolgáltatást sikeresen elvégző résztvevők kérelmet nyújthatnak be a 2 millió forintos tőkejuttatás-támogatás igénybevételére, illetve a hat havi kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra. A két támogatási elem csak együtt nyújtható. Azok, akik a támogatást elnyerik, vállalják, hogy legalább két évig fenntartják a főállású önfoglalkoztatást.

Jelentkezni a kormányhivatal honlapjáról letölthető dokumentum kitöltésével és beküldésével lehet legkésőbb 2023. május 21-ig.

A programmal tájékoztatást ad a Heves Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya is a (36) 522-700-as telefonszámon.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!