Energiaügy

2023.10.14. 17:08

Csökkentek az intézményi távhődíjak

Tavaly nagyon drága volt a földgáz, idén októbertől az akkori negyedére mérséklődött az intézményi távhődíj.

Az EVAT támogatása az előző évi szinten maradt

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A tavaly év végihez képest alacsonyabbak lesznek az idei intézményi távhő árak az Energiaügyi Minisztérium közlése szerint. Az önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások országos átlagban a tavaly év végi díjak negyedét fizetik októbertől.

Heves megye két távhő cégénél tavaly ősszel az értékesítői hődíj 47-48 ezer forint volt, ez januártól 23 ezer forintra mérséklődött, most októbertől pedig 11,3 ezer forint körüli összeget szabtak meg az Egert és Gyöngyöst kiszolgáló CHP Erőmű, illetve a Veolia számára. A külön kezelt intézményi díjak tavaly októberben még 52-55 ezer forintra, januártól 25, illetve 27 ezer forintra rúgtak Gyöngyösön és Egerben, mostantól viszont 12, illetve 13,5 ezer forintot kell fizetni gigajoule-onként.

Az EVAT támogatása az előző évi szinten maradt, fix összegként havonta 27,5 millió forintot kap a cég, a lakosságnak nyújtott távhő után kapott támogatás pedig 10,9 ezer forint gigajoule-onként, míg a gyöngyösi Városgondozási Zrt. alaptámogatása októbertől 16,7 millió forint, a lakossági támogatás pedig 9116 forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!