Csarnokok

2023.10.15. 07:44

Logisztikai központ létesülhet Nagytálya mellett a Berki malom helyén

Az egykori Berki tanya helyén tervez három raktárcsarnokot a QHB Projekt Kft.

Tóth Balázs

A teljes gépjárműforgalom lakott terület érintése nélkül bonyolódhat

Forrás: Google Maps

Három hektáros raktárcsarnokot épít Nagytálya külterületén a QHB Projekt kft. A Heves Vármegyei Kormányhivatal környezetvédelmi hatóságához beérkezett dokumentáció szerint az egykori „Berki malom / Berki tanya” helyén tervezik az új raktárcsarnok és logisztikai központ kialakítását. Két épületet szeretnének építeni három ütemben, ezek összes alapterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert, és része lesz egy irodaépület és szociális blokk is. Ezen kívül parkolók, belső utak is épülnek majd.

A tervezett logisztikai központ teljes raktározási kapacitása közel 71 ezer paletta lesz, az első két ütemben 24-24 ezer paletta kapacitást, a harmadikban 22,9 ezer palettás csarnokot húznak föl. A logisztikai raktárcsarnokban fém alkatrészek alapanyagának, félkész- és kész termékeinek raktározása történik, amit adminisztratív irodai háttér támogat. A tervezett létszám a két műszakban negyven-negyven raktáros lesz, akiket 12 fős adminisztrátor gárda segít.

A beruházás várhatóan 2024. első negyedévében kezdődik meg, és a harmadik negyedévben használatba is vennék az első ütemben elkészülő létesítményeket. A második ütem egy évvel később készülne el, míg a harmadik megvalósítását 2025. negyedik negyedévében kezdenék és 2026. harmadik negyedévében végeznének vele.

A logisztikai központ telepítéséhez és működéséhez tartozó teljes gépjárműforgalom lakott terület érintése nélkül bonyolódhat, a 045 hrsz.-ú bekötő út – 2501-es összekötő út – 253-as út – az andornaktályai felhajtón az M25 sz. autóút – M3 autópálya útvonalról az ország bármely pontja elérhető. A tervezett logisztikai központ M25 autóút maklári lehajtó – 2501-es út Maklár – Nagytálya lakott területen keresztül való megközelítése sem kizárt. Teljes kapacitás esetén napi negyven kamiont fogadna a létesítmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!