Adatok

2023.10.27. 12:11

Nőtt a kórházi adósság Hevesben is

Háromszáz millió forinttal tartoztak beszállítóiknak a Heves vármegyei állami intézmények.

Tóth Balázs

Az egri kórháznak is van adóssága (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Heves vármegyében is növekedett az állami intézmények adósságállománya. Több szervezet, intézmény tartozása is csökkent szeptemberben augusztushoz képest, de a kórházaké emelkedett a Magyar Államkincstár adatai szerint. A központi költségvetésből finanszírozott szervezetek adóssága 2 milliárd 87 millió forint volt az első őszi hónapban, ami majdnem 360 millió forinttal több az előző havihoz viszonyítva.

Csökkent a kormányhivatal és az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, valamint a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tartozása is. A felével, 191 millió forintra emelkedett a megyei rendőr-főkapitányság adóssága, a Markhot Ferenc Kórházé megháromszorozódott (207 millió forintra emelkedett). Arányaiban ennyivel nem, de összegszerűen a többi nagyobb megyei kórház tartozásállománya növekedett, a Bugát Pál Kórházé 279-ről 303 millió forintra, az Albert Schweitzer Kórházé 580-ről 959 millió forintra ugrott. A Mátrai Gyógyintézet adóssága 18 millió forinttal 208 millióra, a Parádfürdői Állami Kórházé 3 millióval 34 millió forintra kúszott föl. Volt kifizetetlen számlája az Aranyhíd Szociális Intézménynek, a katasztrófavédelemnek és az Egri Tankerületi Központnak is, ezek összesen 110 millió forintot tettek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!