Gyérítés

2024.01.30. 11:05

Fekete napjuk volt a dél-hevesi rókáknak

Január második felében dúvadgyérítés volt Heves megyében, 181 rókát, aranysakált, szarkát és más vadat ejtettek el a vadászok.

Tóth Balázs

A tavalyihoz képest is több vadat ejtettek el a vadászok

Forrás: omvk.hu

Hetedik alkalommal hirdetett dúvadgyérítési napokat a Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége. Január 19. és 29. közötti tizenöt Heves megyei vadásztársaság tett eleget a felhívásnak, s a terítéket a Tepélyi Vadászati Társaságnál, a Hotel Fauna udvarán készítették el hétfőn délelőtt. A tavalyihoz képest is több vadat ejtettek el a vadászok, 105 rókát, négy aranysakált, ugyanennyi borzot, három nyestet, 17 dolmányos varjút, 24 szarkát és ugyanennyi szajkót ejtettek el, összesen 181-gyel csökkentették a dúvadnak számító fajok egyedeit a megyében, főként annak déli részén.

A vadászkamara beszámolója szerint a teríték melletti tiszteletadást és Polónyi György elnök köszöntőjét követően Demeter Erzsébet, a területi vadászati hatóság főosztályvezetője és Kovács István János, a Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetségének vadászmestere értékelték a dúvad hetet. A megjelentek már szintén hagyományosan egy ebédet is elköltöttek a házigazda jóvoltából, minden résztvevő emléklapot kapott, valamint a három legeredményesebb résztvevő ajándékot is átvehetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!