Turizmus

2024.03.30. 14:53

A Bükk vonzóbb lett, a Mátrába kevesebben látogattak

Februárban leginkább az egri szállásadók örülhettek, a gyöngyösiek pedig bosszankodhattak.

Tóth Balázs

Sokakat vonzottak Szilvásvárad látnivalói is

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Idén februárban a turisztikai szálláshelyeken 883 ezer vendég 2,2 millió vendégéjszakát töltöttek el az utazók, előbbi 23, utóbbi 19 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál. A KSH szerint a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldivendég-éjszakáké 24 százalékkal emelkedett. Heves megyében nem növekedett ilyen mértékben a vendégszám és az itt töltött idő sem, nyolc százalékos volt a gyarapodás és a külföldiek körében csak minimálisan nőtt a vendégéjszakaszám.

Noszvaj megduplázta forgalmát egy év alatt, de ez csak annak köszönhető, hogy egy éve volt egy nagy zuhanás az év elején, tulajdonképpen helyreállt a rend. A hasonló turisztikai vonzerővel (háromezer vendég, hatezer éjszaka) bíró Demjén is javítani tudott. A két legnépszerűbb úticél, Eger és Egerszalók forgalma emelkedett, főként a megyeszékhelyé, ahová februárban majdnem tízezer vendég érkezett és 19,3 ezer éjszakára szállt meg, ami 15, illetve 12,8 százalékos növekedést jelent. Egerszalók bő hat százalékkal növelte forgalmát (7,3 ezer vendég, 16 ezer éjszaka), ugyanakkor a külföldi vendégek körében Egerszalók szorongatja a nagy testvért. A bükki települések közül Szilvásvárad is bő tíz százalékkal több vendégéjszakának örülhetett.

A Mátra azonban gyengélkedett, ami köszönhető lehet az enyhe télnek is. A tavalyinál kevesebb turista érkezett Gyöngyösre, Mátraszentimrére, de Parádra is, de főleg a városban tapasztaltak visszaesést, több mint 17 százalékos volt a forgalomcsökkenés a szállásokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!