heves megye

2017.08.22. 17:14

Az elmúlt évinél többen fürdőztek a strandjainkon

Több tényező befolyásolja a látogatók számát, ami általában időjárásfüggő, ezért a legtöbb helyen vendégcsalogató programokkal is készülnek.

Lassan véget ér a nyár, s a fürdők főidénye is. A növekvő belföldi vendéglétszám mellett külföldiek is egyre többen érkeznek megyénk strandjaira. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen számos színvonalas szolgáltatással várják a pihenni, feltöltődni vágyó vendégeiket. Jó eredményeket tudnak felmutatni idén is, s van, ahol már sejthető, jobbat, mint a múlt évi. Több tényező befolyásolja a látogatók számát, ami általában időjárásfüggő, ezért vendégcsalogató programokkal is készülnek. A nagyobb helyi rendezvények is pozitívan befolyásolják a forgalmukat. Sok helyen továbbra is várják a vendégeket az esztendő többi hónapjában is, a fürdők kialakítása miatt erre minden lehetőség adott.

Az egerszalóki Saliris Resort Spa & Gyógy- és Termálfürdő Fotó: Korsós Viktor

 

Az egerszalóki Saliris Resort Spa & Gyógy- és Termálfürdő adottságai nemcsak a pihenni, hanem a gyógyulni vágyóknak is alkalmasak. Ezért nem meglepő, hogy idén is sokan látogattak a fürdőbe. Knoll Rita spa- és fürdőigazgató elmondta, a komplexum­ legnagyobb forgalmú hónapja az augusztus, már tíz éve. Ha az időjárás továbbra is kegyes lesz, akkor a nyári időszakot nézve, nagyjából tizenöt százalékos forgalomnövekedésre számítanak a tavalyi év azonos időszakához képest. Hozzátette azonban, tapasztalataik szerint, a vendéglétszám alakulása a kiemelkedően magas hőmérsékleti értékekkel nincs egyenes arányban. Úgy gondolja, ezen időszakokban az emberek már tudatosan védik magukat a káros UV-sugaraktól. Az igazgató szavai szerint augusztus huszadikával általában véget ér a szezon, kevesebb a látogató, azonban augusztusi programjuk idejére még jelentős forgalommal számolnak.

Az egri strand kiemelt célpontja a helyben üdülőknek, de számos más helyről is érkeznek ide látogatók. Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft. ügyvezetője elmondta, vendégeik negyede külföldi, érkeznek Lengyelországból, ­Szlovákiából, Romániából, ­Ukrajnából, sőt, Angliából és a tengerentúlról is. Szavai szerint kedvező nyarat zárhatnak, de a strandolás nagyban függ az időjárás alakulásától is. Hőségriadók idején ugrásszerűen nőtt a belépők száma, de sokan választották az egri fürdőt esőzésekkor, a fürdőház, illetve a félig fedett élménymedence védelmet nyújt hűvösebb időben is. A jelenlegi főszezont tekintve, megközelítőleg kétszázezer vendég fordult meg náluk, ami nagyjából megegyezik a tavalyi értékekkel, de reményeik szerint nyár végéig túllépik a 2016-os számokat. Bizakodva tekintenek az év hátralévő részére is, remélik, jól alakulnak majd a vendégszámok.

Az egri strand Fotó: Korsós Viktor

Bükkszék több szempontból is különleges, s kedvelt a nyaralók körében. A fürdő ismert gyógyvize sokakat vonz, számos betegség esetén jótékony hatású. A tiszta levegő is csalogatja az embereket.

Zagyva Ferencné, Bükkszék polgármestere elmondta, jelenleg 90 ezernél tart a látogatószámuk. Kiemelte, nemcsak a kánikula miatt voltak vonzóak, helyben táborozó diákok, osztálykirándulók is szép számmal érkeztek. A fürdő a siroki motorostalálkozó alkalmával is pluszkikapcsolódást jelentett, saját programokkal is készültek. Hozzátette, zömmel belföldi vendégeik vannak, de érkeznek németek, angolok, oroszok, s a közelség miatt szlovákok és lengyelek is. A szlovák nemzeti ünnep idejére megnövő forgalommal számolnak.

A bükkszéki strand Fotó: Korsós Viktor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!