ALDEBRŐ, FELDEBRŐ

2017.09.17. 18:16

Megáldották a szőlőtermést

Aldebrőn és Feldebrőn is szüreti mulatságra várták szombaton a vendégeket. A résztvevők kulturális műsorokkal, felvonulással és bállal ünnepeltek.

J. H.

Míg a Debrői Hárslevelű Szüreti Napot Aldebrőn a helyi Tarnavölgye Általános Iskola udvarára szervezték, addig Feldebrőn a műemlék templom mellett ünnepeltek.

A délelőttöt Aldebrőn főzéssel nyitották, de mint Wingendorf János polgármestertől megtudhattuk, a csapatok mindegyike egy-egy emléklappal térhetett haza, nem hirdettek helyezéseket a baráti összejövetelen. A későbbiekben mindkét településen megáldották a szőlőtermést, majd a kulturális műsorokat követően előbb Aldebrőn, majd Feldebrőn és Tófaluban is megcsodálhatták a lakosok szüreti felvonulást lovasokkal, lovas kocsikkal, zenével, s igazi szüreti hangulattal.

 

A nap ezzel nem ért véget: Feldebrőn este a tájház udvarában szüreti bálba invitálták az ünneplőket. Így volt ez Aldebrőn is, ahol a Kurul Dobosok és a Jump Rock Band koncertjét követően szintén bállal zárták az egész napos mulatságot.

 

A két rendezvényről bővebb beszámolót is olvashatnak kedden a Heves Megyei Hírlap Füzesabony és körzete oldalában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!