kömlő

2017.09.17. 11:34

Sok az óvodás, új hely kellett

A legkisebbeknek alakítottak ki új óvodai helyiségeket Kömlőn, a volt Gondozási Központ épületében, ahol húsz kisgyermeket tudnak elhelyezni a továbbiakban.

Berecz R.

Az új csoportszobában új játékok Fotó: Berán Dániel

Turó Tamás, a település polgármestere elmondta, mivel igen magas náluk az óvodaköteles gyermekek ­száma, így a megnövekedett létszám miatt már nem tudták a kicsiket az óvoda főépületében elhelyezni.

Kriston Zoltánné óvodapedagógus elmondta, az átalakított épületben csoportszoba, öltöző, vizesblokk, konyha és egy alvószoba is várja az gyerekeket. Dolgoznak az udvar rendezésén, ahova uniós szabványoknak megfelelő játszótéri eszközöket helyeznek el. Hozzátette, rajta kívül két asszisztens és egy dajka is vigyáz majd a gyermekekre.

(Fotó: Berán Dániel)

E hónapban öt óvodai ­csoport indult, összesen 127 gyermekkel. Az óvodapedagógus kiemelte, mivel az óvoda főépületében jelenleg csak három csoportnak van ­elegendő hely, pályázat segítségével tervezik azt felújítani, és az igényeknek megfelelően kibővíteni. Erre egy nyertes TOP-os pályázatban százmillió forintnyi összeget kaphatnak, s így akár már jövőre elkezdhetik a munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!