eger

2017.09.26. 17:52

Az Egri csillagok Sárközijének állítanak emléket – Videó

A Khamoro Táncszínház előadását tekinthették meg középiskolások kedden Egerben a Forrás Gyermek- és Ifjúsági Házban.

V. M.

EGER „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” címmel előadást tartottak kedden a Forrás Gyermek- és Ifjúsági Házban, a műsort helyi középiskolás diákok tekintették meg.

A kormány a 2016. évet „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” Emlékévvé nyilvánította. Az Emlékév levezető programjai között Egerben is bemutatták a darabot. A Khamoro Táncszínház előadása az Egri csillagok Sárközijének állít emléket, mivel Zrínyi és Szigetvár mellett más hősökre is büszkék lehetünk ebből az időszakból.

– Az előadás még tavaly készült el, ezelőtt csak Szigetváron mutatták be. Most Egerbe is elhoztuk, hiszen itt van a helye – mondta el lapunknak Porkoláb Brigitta szervező. – A darabnak huszonöt szereplője van, táncok és hangszerek is színesítik és a roma kultúra megjelenése, népszerűsítése is meghatározó szerepet játszik benne. A középpontba Sárközi érdemei kerülnek. Az előadás azért is fontos, hogy megismerjük azokat az embereket, akik a történelmünkhöz hozzátartoznak – fűzte hozzá Brigitta, aki történelem szakot végzettként is hangsúlyozta a mű jelentőségét.

V. M.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!