eger

2017.09.16. 06:50

Búcsút inthetünk a patinás Dobos cukrászdának

Az elmúlt hetekben rengeteg olvasónk ­kereste szerkesztőségünket azzal a ­kéréssel, járjunk utána, mi lesz Eger egykor legpatinásabb cukrászdájának, a ­Dobosnak a sorsa.

B. K.

Fotó: Berán Dániel

Az egriek, illetve a várost­ kedvelő kirándulók egy jó ­ideje csak a bezárt épületet látják, így szeretnék tudni, hogy vajon kinyit-e még valaha, s ha igen, milyen ­funkciót kap majd a hely.

Sikerült beszélnünk az új tulajdonossal, aki érdeklődésünkre annyit közölt, hogy ezen a helyen Dobos cukrászda többé bizonyosan nem nyit ki, mivel az adásvételkor a régi­ tulajdonos a Dobos ­Cukrászda védjegyet nem adta­ el, csak az ingatlant. Ez tehát azt jelenti, hogy Dobos néven bárhol, bármikor nyithat cukrászda­, ám a régi helyén már bizonyosan nem.

Amit egyelőre tudni lehet, hogy mivel vendéglátóipari funkcióval vásárolták meg a helyet, így a hasznosítását is ebben a szellemben gondolják tovább. Jelenleg belső átalakítási munkák zajlanak.

B. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!