viharkár

2020.06.08. 08:12

Hátborzongató felvételeken örökítették meg a vasárnapi gyöngyösi vihart

A vasárnapi vihar nem kímélte Gyöngyöst, a heves esőzés és villámlások mellett egy 20 méteres fa is az útra dőlt.

Heol

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap lecsapott a vihar Gyöngyösre. Az ítéletidő nem kímélte a várost, egy 20 méteres fa dőlt az útra, a helyszínre a gyöngyösi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik láncfűrész segítségéve távolították el az úttestről az ágakat.

Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelentette, melyről a Methír facebook oldalán közölt egy hátborzongató felvételt.

Fotó: beküldött

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint hétfő reggeltől legnagyobb eséllyel és legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti részein várhatók zivatarok, majd este már az ország déli, délnyugati részén is lehetnek helyenként zivatarok.

A zivatarokhoz főként felhőszakadás (helyenként akár 40 milliméter feletti csapadék is hullhat rövid idő alatt) társulhat, de kisebb eséllyel nagyobb méretű jég és viharos széllökés (jellemzően 60-80 kilométer/óra, de egy-egy helyen akár >80 kilométer/óra is lehet) is előfordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!