Időjárás

2020.09.21. 15:36

Heves megyébe is lehűlést hoz kedden a csillagászati ősz

Az őszi napéjegyenlőséggel már meteorológiai és csillagászati értelemben is beköszönt az ősz.

Heol

Szeptember 22-én, kedden köszönt be a csillagászati ősz, a Nap már este 7 előtt nyugovóra tér, egyre kevesebb ideig lesz világos. A napéjegyenlőség délután 15:31-kor következik be, azaz a Nap ekkor delel 90 fok magasan az Egyenlítő felett, az éjszaka ilyentájt kerekedik a nappal fölé.

Az időjárás azonban egyelőre legfeljebb hűvös reggelekkel emlékeztet minket a szeptember végére. Napközben még közel 30 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Az időkép előrejelzése szerint kedden még a napsütés lesz túlsúlyban, csapadék estig nem várható. Hajnalban 6-14, délután 24-29 fokot mérhetünk. Szerdán a napos időszakok mellett már több lesz a gomolyfelhő. Eleinte délen, majd délutántól elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. Enyhébb lesz a reggel, délután 23-29 fok várható. Csütörtökön a napos-felhős időben helyenként ismét kialakulhat zápor, zivatar. Napközben 23-29 fokra van kilátás.

Péntektől a legfrissebb előrejelzések szerint viszont már beköszönt az igazi őszi fordulat, péntek, szombat magasságában egy hidegfront hoz szürke időt és jelentős lehűlést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!