Időjárás

2021.01.16. 08:43

Heves megyei településen mérték a legalacsonyabb hőmérsékletet szombat hajnalban

A Mátra lábánál fekvő Atkáron mérték a legalacsonyabb hőmérsékletet, a településen -15 fok volt szombat hajnalban.

Heol

Mint arról már korábban beszámoltunk, erős fagyok és igazi csípős időjárás jellemzik majd az előttünk álló napokat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az Atkáron mért -15 fok, melyet az Időkép automatája rögzített szombat hajnalban. Országosan a településen volt a leghidegebb.

A portál előrejelzése szerint, szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, de a felhőátvonulásokból több tájegységünkön is előfordulhatnak elszórtan futó hózáporok. Hajnalban általában -3 és -9 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélcsendes, derültebb északkeleti országrészben -10 és -15 fok közé hűlhet a levegő.

Mint írják vasárnap kezdetben többfelé, délután már kevesebb helyen fordulhat elő kisebb havazás, hózápor. Napközben észak felől egyre nagyobb területen süthet ki a nap. A Dunántúlon és helyenként a középső tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél. A fagyos reggelt követően napközben -5 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő reggel erős fagyra számíthatunk, a hóval borított, derültebb, szélcsendes északkeleti tájakon akár -15 és -20 fok közé hűlhet a levegő. Délután kisebb havazás érkezhet a Dunántúlra. Napközben -7 és +2 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!