Időjárás

2021.02.10. 17:30

Szélviharral, hófúvással tör be a hideg szerda este

Szerda este és csütörtökön is viharos lesz a szél, többfelé hófúvás alakulhat ki.

Heol

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint, viharos széllel érkezik meg az erős lehűlés. A Dunántúlon estétől már fagyos lesz az idő, havazás kezdődhet, melyhez szélvihar is társul.

A szél az említett térségben hófúvást kelthet. Északnyugaton és a Dunántúli-dombságon csütörtök napközben 100 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

Csütörtökön a viharos északnyugati szél kíséretében az egész országra kiterjed a sarkvidéki eredetű hideg. A csapadék nyugatról már távozik, havazás főként keleten fordulhat elő. Máshol felszakadozik a felhőzet. -7, +1 fok várható.

Pénteken országos fagyra kell készülnünk, napközben is szinte mindenhol 0 fok alatt marad a hőmérséklet, hajnalban pedig sokfelé mérhetünk -10 fok alatti, a havas északi tájakon -20 fok körüli minimumokat. Sok napsütésre van kilátás, viszont a hideg mellé élénk, erős északi-északnyugati szél fog fújni.

Hétvégén fagyos reggelekre, napközben fagypont-közeli maximumokra számíthatunk. A leghidegebb szombat hajnalban lesz, északon a havas, szélcsendes, derült tájakon -20 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet. Mindkét napon sok napsütés ígérkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!