Időjárás

2021.04.13. 19:00

Megérkezett a havazás, teljesen kifehéredett a Kékes

Az intenzív havazás elérte megyénket is, a Kékes egyre jobban kifehéredik.

Heol

Mint arról már korábban beszámoltunk, esőre, havas esőre, a magasabban fekvő tájakon havazásra számíthatunk keddtől. A beígért lehűlés meg is érkezett megyénkbe, és vele együtt az intenzív havazás is. A Kékes webkameráján remekül látszik, ahogy egyre jobban kifehéredik a táj.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint, szerdán kezdetben többfelé, napközben egyre inkább az ország keleti felén várható eső, havas eső, főként a hegyekben havazás. Hajnalban -1 és +5, napközben 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Mint írják: csütörtökön még többfelé számíthatunk esőre, záporra, kezdetben havas esőre, a hegyekben akár hóra is, napos időszakok elsősorban nyugaton, délnyugaton lehetnek. Kelet, északkelet kivételével erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Délután 4-12 fokot mérhetünk.

Péntek reggel, délelőtt többfelé számíthatunk napsütésre, de napközben mindenhol megnövekszik a felhőzet, viszont az ország legnagyobb részén már száraz időre van kilátás, csupán néhol északon és északkeleten fordulhat elő átmenetileg kisebb eső, gyenge zápor. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakulhat.

Szombaton számottevő csapadék nem várható, csupán egy-egy helyen alakulhat ki jelentéktelen zápor, vasárnap viszont többfelé eleredhet az eső. Sokfelé élénk lehet az északi-északkeleti szél. Délutánonként 9-16 fokot mérhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!