Időjárás

2021.07.09. 10:14

Narancssárga figyelmeztetést adtak ki Heves megyére zivatarok miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt Heves megy egész területére.

Heol

Közlésük szerint, péntek hajnaltól a kora délutáni órákig legnagyobb valószínűséggel az ország középső sávjában, illetve a Dunántúl keleti felén kell zivatarokra számítani, amelyek északkelet felé haladnak. A legintenzívebb gócokat viharos (60-70 kilométer/óra) széllökés, 1-2 centimétert elérő jégeső és intenzív csapadék is kísérheti.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint, szombaton nyugaton, északnyugaton sok napsütésre van kilátás, máshol gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 30 fok körüli kánikula várható. Napközben mérséklődik az északnyugati szél.

Vasárnap, délelőtt még szórványosan, délután már inkább csak északon és nyugaton valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, 27-32°C várható délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!