Időjárás

2022.12.24. 07:42

Citromsárga figyelmeztetés van érvényben Heves megyében: tartós ködre kell számítani

Ugyanakkor a frontra érzékenyek szervezetét is megterheli a kettős fronthatás.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Szombaton, szenteste napján reggelig, kora délelőttig még szórványosan várható eső, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, és egyre több helyen süt ki a nap - írja a koponyeg.hu. Délután elszórtan lehet futó zápor. A nyugati szél több helyen lesz élénk. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki Heves megyére sűrű ködre, ugyanakkor, mint írják, késő délutántól már egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, illetve mindeközben északkeleten is javulnak a látási viszonyok.

Forrás: met.hu

A nyugati, északnyugati szelet több helyen élénk, főként a főváros és az Északnyugat-Alföld tágabb térségében erős lökések kísérik.

Figyelmeztetnek továbbá, hogy mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!