Időjárás

2023.01.18. 06:50

Figyelmeztetést adtak ki szerdára eső miatt megyénkben, a fronthatás növeli a balesetek lehetőségét

Rengeteg eső vár ránk szerdán.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Szerdán délelőtt sokfelé várható eső, a hegyekben havas eső - írja a koponyeg.hu. A déli óráktól átmeneti csapadékszünetre számíthatunk, rövid időre a nap is kisüthet, majd délután délnyugat felől záporok alakulnak ki. A délnyugati szél többfelé megerősödik. 5 és 10 fok közötti enyhe idő lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki vármegyénkre esőzés miatt. Mint írják, 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat. Az eső mellett elsősorban inkább csak a magasabb hegyekben fordulhat elő gyenge havazás, időszakos halmazállapot váltás. A hegyvidéki tájakon (újabb) néhány centiméternyi vizes, tapadó hó hullhat, amely olvadni fog.

Forrás: met.hu

Mindezek mellett kettős fronthatás várható, így sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!