Időjárás

2023.01.13. 08:00

Kevesebb, mint 100 méter a látótávolság Gyöngyösön, de Egerben se sokkal jobb

Pénteken sem szabadulunk a ködös, nyirkos időtől.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint január 13-án nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások, elvékonyodások előfordulhatnak a felhőtakaróban (főként a délelőtt folyamán). Estig az északi megyékben lehet gyenge szemerkélés, majd északnyugat felől megnövekszik a csapadékhajlam, és egyre többfelé elered az eső. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható a kora délutáni órákban.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat/Facebook

A Koponyeg.hu a következőkre hívja fel a figyelmet: folytatódik a frontmentes, télies jellegű időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.

Az Útinform tájékoztatása szerint a Dunántúlon, többnyire borult, felhős az idő viszont Szekszárd és Kápolnásnyék térségében, valamint a Duna-Tisza közén délre, illetve az Északi Középhegységben és a Tiszántúl a nyugati vármegyékben köd nehezíti a közlekedést. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak elvétve szárazak de a ködös, párás tájakon a páralecsapódás miatt, a Dunántúlon a keleti vármegyékben, a Duna-Tisza közén illetve az Északi-középhegységben, valamint az Alföld nagy részén többnyire nedves, sónedves az utak felülete. A látási viszonyok a Dunántúlon jók. Szekszárd, Baja és Salgótarján térségében előfordulnak ködfoltos szakaszok. 100 és 300 méter közötti a belátható út hossza északon, Szikszó, Eger és Kisújszállás térségében, a Duna-Tisza közén Kecskemét és Kiskunhalas közelében. 100 métert sem éri el a látótávolság Gyöngyös és Jászberény térségében. 

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!