Időjárás

2023.03.04. 19:28

Akár hózápor is lehet vasárnap Hevesben

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 és 11 fok között alakul.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint szombaton éjszaka időnként kiterjedtebb, vastagabb felhőmezők vonulnak északnyugatról délkelet felé, de vasárnap emellett is hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap az ország nagy részén.

Mint írják, a felhőtömbökből főleg vasárnap napközben fordulhat elő helyenként rövid záporos csapadék - hódarazáporra, hózáporra síkvidéken nagyobb esély északkeleten van. Reggelig északnyugati, nyugati szél reggelig főként az északi tájakon lehet élénk, erős. Vasárnap a délnyugati negyed és az északkeleti határvidék kivételével már nagyobb területen fordulhatnak elő erős, néhol viharos közeli széllökések is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára mínusz 3 és plusz 2 fok között várható, de a szélcsendes északkeleti fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 és 11 fok között alakul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!