Időjárás

2023.03.11. 07:34

Szélvihar várható Hevesben, kiadták a riasztást

Még a jó kedvet is könnyen elfújhatja az erős szél.

HEOL

Aki a Mátrába merészkedik szombaton, az jól öltözzön fel!

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat délelőtt csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, majd felhőátvonulások zavarják a napsütést, de a Miskolc-Békéscsaba vonal mentén és attól északkeletre a nap nagyobb részében több felhő lehet. Arrafelé kialakulhatnak záporok, sőt hózáporoknak is van esélye. Az északnyugati szél sokfelé viharos lesz, a magasabban fekvő helyeken 90 km/h feletti lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

A viharos szél miatt Heves vármegyére első fokú, citromsárga színű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják, markáns hidegfront vonul át. Az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik. A legerősebb lökések jellemzően 70-90 kilométer per óra körül várhatók. Kora reggel a Kisalföldön, Sopron környékén, majd a Dunántúli-középhegységben, Balatonnál, Dunazug-hegyvidéken, illetve a Börzsöny, Mátra magasabban fekvő részein a déli órákig helyenként 90-100 kilométer per órát meghaladó lökésekre is számítani lehet. Este csillapodik a szél.

riasztás, időjárás
Riasztás van érvényben Heves vármegyére 
Forrás: met.hu

Kiemelték, az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg. Általánosabb panaszként fejfájás, migrén, tartós álmosságérzés jelentkezhet. A felső légúti hurutos megbetegedések száma is megnőhet hidegfronti hatásnál. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, tünetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!