Havazás

2023.04.07. 12:45

Kékre fagyott a hónyúl tojása a Mátrában, 10 centis a hó + fotók, videó

Kékestetőn 10 centis hóban húsvétolhat, aki odalátogat.

Sz. Sz. I.

Voltak, akik kihasználták a tavaszi havat a Kékesen

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A csütörtökön visszatért télben már 5 centi volt a hóréteg vastagsága Mátraszentimrén, adta hírül közösségi oldalán Előházi Péter polgármester. Közléséből azonban kiderül, ez a térségben senkit sem lepett meg. Ahogy az sem, hogy péntekre megduplázódott a hóréteg vastagsága.

– Mint tudjuk, itt a Felső-Mátrában már több éve hagyomány, hogy húsvét alkalmával esik a hó. Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk – fogalmazott Előházi Péter.

havazás, tavasz, április, húsvét
Havazik a Mátrában áprilisban
Forrás: Felső Mátra/Facebook

Korábban felidéztük, micsoda hatalmas káoszt okozott 2017-ben a lezúdult áprilisi hó:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint: még tart a télies idő, a kelet felől ránk csavarodó ciklon ugyanis még egy darabig hatással lesz időjárásunkra. A hét végétől viszont már lassacskán a ciklon hátoldalára kerülünk, húsvét hétfőn pedig már csak helyenként várható "égi locsolás".

A meteorológiai szolgálat észlelési oldala szerint Kékestetőn a legvastagabb a hóréteg, 10 centiméteres, péntek délelőtt is gyengén havazott.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet a keleti területeken 3-5, míg nyugat, délnyugat felé haladva 6-12 fok között alakul - írta előző nap a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint szombaton nagyrészt borult lesz az ég, több helyen előfordulhat eső, záporeső, főleg a nap első felében, elsősorban az északkeleti harmadban és a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. Csak helyenként élénkül meg az északkeleti szél. Hajnalban általában mínusz 3 és plusz 4, délután 5-11 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Húsvétvasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak elszórtan alakulhat ki zápor. Az északi szél a Dunántúlon megélénkül. Hajnalra mínusz 2 és plusz 4 fok közé hűl le, délután 9-14 fok közé melegszik fel a levegő.

Húsvéthétfőn felhőátvonulásokra kell számítani, általában többórás napsütéssel, de helyenként még előfordulhat zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5, a maximum 12-17 fok között alakul.

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!