A víz az úr

2023.04.25. 13:17

Víz alá került a hatvani utca a kiadós eső után

Volt, aki medencét vizionált a területre, mások inkább horgászversenyt rendeznének.

T. O.

A jelenlegi helyzet rossz, de nem reménytelen

Forrás: Beküldött fotó

Hatvanban nem új keletű a tapasztalat, ami szerint egy-egy nagyobb esőzés után a közterületek víznyelői nem képesek azonnal eltüntetni az utcákon hömpölygő csapadékot. Így történt ez évtizedekkel ezelőtt, s a jelek szerint napjainkban is vannak olyan városrészek, ahol még mindig nem oldódott meg a probléma. Egyebek közt ilyen a belvároshoz közeli Tabán út is, ahol – az olvasói fotók tanúsága szerint – hétfőn kisebb felfordulást okozott a mostani időjárás.

A Facebookra feltöltött képek megmozgatták az emberek fantáziáját: volt, aki medencét vizionált a területre, mások szerint horgászversenyre is alkalmas lenne a hely. Akadt, aki tengerszemnek nevezte a látottakat, megint más szerint irigyelni kellene a közelben élőket, hiszen saját Balatonnal rendelkeznek.

eső, hatvan, utca
A mostani állapotok meg sem közelítik a két évtizeddel ezelőttieket
Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Akadnak, akik szerint a gondokat tervezési hiba okozza, mivel a lefolyó nyílása 20 centiméterrel magasabban van az úttest szintjénél, ráadásul az eresz el is dugult a felgyülemlett „dzsuváétól”. Mindenesetre biztató, hogy kedden délelőtt, amikor arrafelé jártunk, már nyoma sem volt a „tengerszemnek”, pedig az eső, ha nem is az előző napi intenzitással, de lankadatlanul zuhogott….

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!