Időjárás

2023.06.23. 19:59

Elképesztő felvételek a jégverésről, baljós felhő terítette be Egert is

Másodszor is lecsapott Hevesben a felhőszakadás, még el sem takarították a szerda éjjel okozott károkat.

HEOL

Ilyen látványban lehetett része annak, aki felnézett az égre szerdán Egerben

Forrás: Beküldött

Mint ahogyan arról korábban portálunkon is beszámoltunk, nagy esőzést jósolt pénteken délutánra az Országos Meteorológiai Szolgálat, narancs színű riasztás volt érvényben. A katasztrófavédelem hasznos tanácsokat adott ahhoz, hogy elkerüljük a nagyobb bajt, ha viharosra fordul az idő. 

A felhőszakadás meg is érkezett Heves vármegyébe, dörgés, villámlás kísérte az útját. Hevesből az alábbi fotót kaptuk:

Hevesen is tombolt a vihar
Forrás: Beküldött

Egerben is zuhogott az eső, az utcákon állt a víz.

Egerben is dörgött, villámlott
Forrás: Beküldött

Cseresznyénél nagyobb, néhol diónyi méretű jég verte a Mátra több települését is. Ilyen fotókat osztottak meg Parádsasvárról, Domoszlóról, de Mátraverebélynek is kijutott a jégesőből. 

Ha az égi áldás ez nem lenne elég, erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak) is felerősödhetnek - figyelmeztet a Köpönyeg.hu oldal.  

Nálatok milyen az idő? Esik, elverte a jég a határt? Várjuk fotóitokat a [email protected] e-mail címre.

Brutális erővel csapott le a hőség nyomában érkező felhőszakadás június 21-én éjszaka Heves vármegye több településén is - számoltunk be róla szerdán. Egy nagyrédei néniek mindene odalett a viharban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!