Esőzés

2023.06.22. 15:50

Végigszántotta a vármegyét a vihar: tetőket tépett le, fákat döntött ki

A vihar miatt rengeteg kár keletkezett, fák dőltek az utakra.

HEOL

Szálloda tetőszerkezetét is megrongált a vihar

Forrás: Nagy Csaba tű. főhadnagy

Frontálisan ütközött egy motorkerékpár és egy személygépkocsi szerda kora este a 24-es főúton, Gyöngyössolymos határában. A balesetnek részese volt egy másik autó is, az csak kis mértékben rongálódott meg. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak, majd biztosították a helyszínt. A balesetben a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Mindezt Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal.

A Hotel Flórában is kárt tett a vihar
Forrás: Ládi László/Heves Megyei Hírlap

Hozzátette, a szerda éjszaka erős széllel érkező viharos időjárás miatt Heves vármegye tűzoltói csütörtök délig harminckilenc alkalommal avatkoztak be. Nagyrédén egy ház tetejét annyira megrongálta a vihar, hogy az lakhatatlanná vált, Egerben egy szálloda, a Hotel Flóra tetőszerkezetének száz négyzetméteres lemezborítását tépte le a szél.

Tűzoltók a Hotel Flóránál
Forrás: Ládi László/Heves Megyei Hírlap

Egerben, Gyöngyösön, Hatvanban, Hevesen, Bélapátfalván, Zaránkon, Adácson, Vámosgyörkön, Gyöngyöspatán, Erken, Egerbaktán, illetve Atkár, Bátor, Szarvaskő, Besenyőtelek, Nagyréde, Nagyfüged, Kisköre és Gyöngyöspata határában fák dőltek az utakra, ingatlanokra és kerítéseikre, autókra, vasúti sínekre, villany- és telefonvezetékekre. A vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói motoros láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal, emelőkosaras és létrás gépjárművek segítségével távolították el a forgalmat akadályozó, vezetékeken lógó, vagy ingatlanokra dőlt veszélyes fákat, illetve a veszélyes tetőelemeket - fogalmazott a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában