Időjárás

2023.10.08. 07:57

Sarkvidéki eredetű légtömeg érkezik, bekeményít az ősz vasárnap Hevesben is

Október második hétvégéjén megmutatja magát az igazi ősz, érkezik a hidegfront.

Heol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap kora délutánig többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől csökken a felhőzet, ugyanakkor a Dunántúlon végig felhős idő marad. Elvétve valószínű csapadék, főleg a nyugati és a keleti megyékben alakulhatnak ki záporok. Az északnyugati, északi szél időnként megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, ami az északi tájakon már reggel, kora délelőtt beáll. Késő este 5, 15 fok valószínű.

Mint azt Facebook-bejegyzésükben írják, a hétvége két napja közül a mai lesz a kellemetlenebb: markáns hidegfront robog át az ország fölött, ennek hatására pedig nagy területen lesz erős az északnyugatira, északira forduló szél, főként a front közvetlen környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak az ország több pontján. Délelőtt még alapvetően felhős idő valószínű, de kisebb eső, zápor csak elvétve fordulhat elő. A hideg sarkvidéki eredetű légtömeg beáramlásával aztán késő délelőttől észak, északkelet felől határozott tisztulásnak indul az égkép, ezzel együtt pedig fokozatosan veszít erejéből a légáramlás is. A csúcsérték 17 és 25 fok között várható: ez az érték a legtöbb helyen még a délelőtti, déli órákban beáll, ezt követően gyors csökkenésnek indul a hőmérséklet.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!