Időjárás

2023.11.28. 07:15

Hó borítja az utakat több helyen is Hevesben

Megérkezett Heves vármegye több pontjára is a nagy havazás, amelyet az Országos Meteorológiai Szolgálat ígért.

Heol.hu

A kerti törpe sem lát a hótól Istenmezején

Forrás: Beküldött

Mint arról korábban beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat nagy havat jósolt kedd reggel Heves vármegyében is.

Tél tábornok meg is érkezett, azonban nem minden területre. Míg Egerben csak az eső esik, addig Istenmezején már több centiméternyi hó hullott. Olvasónktól kaptuk az alábbi fotót:

Kifehéredett a táj Istenmezején kedd reggelre
Kifehéredett a táj Istenmezején kedd reggelre
Forrás: Beküldött

Az Útinform tájékoztatása szerint Észak-Magyarországon, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, illetve Vásárosnamény térségében is havazik vagy szállingózik a hó. Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú -Bihar vármegyében havaseső, a Dunántúl nyugati és középső részén, valamint a Duna-Tisza közi területeken eső esik.  A Mátrában és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye északi felében 1-4 centiméter friss hó hullott. 

Az alábbi fotót szintén egyik olvasónktól kaptuk:

A Mátrában is hó borítja az utakat
A Mátrában is hó borítja az utakat
Forrás: Beküldött

Mint írják, az ország egész területén jók a látási viszonyok, valamint szélcsend van vagy gyenge a légmozgás. A hőmérséklet -2 és +5 fok között van. A leghidegebb Putnok térsége.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy körültekintően kell közlekedni az M3-as autópályán a Hajdúnánást elkerülő szakaszon, mert a 200-as kilométernél a széliránytól függően füst lepheti el az autópályát, csökkentve a látótávolságot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint ciklon csapadékrendszere érkezett fölénk, amelyből nagyobbrészt esőre készülhetünk. Északkeleten is fokozatosan zsugorodik a havazás területi kiterjedése, ott is egyre több helyen vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső, fagyott eső, esetleg átmeneti ónos eső), majd eső váltja fel a havat. Legtovább a lilával jelölt területeken havazhat (Észak-Borsod, Északi-középhegység magasabb részei), arrafelé alakulhat ki nagyobb eséllyel vastagabb vizes, tapadó hóréteg. Délután nyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, ezzel összhangban a tartós csapadék is egyre többfelé szűnik meg - estefelé ugyanakkor záporok sodródhatnak be a Dunántúl fölé. Délelőtt még főleg az Alföldön lesz élénk a délies szél, majd az északnyugatira forduló szelet estétől erős, helyenként viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet 0 és +9 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb.

Nálad is havazott és megörökítetted? Küldd el nekünk a [email protected] e-mail címre!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!