Időjárás

2023.11.05. 08:04

Kettős fronthatás teszi tönkre a vasárnapot Hevesben

Vasárnapra az idő kicsit szomorkásra vette a hangulatot, ömlik az eső Heves-szerte. A frontérzékenyek megszenvedhetik a hét utolsó napját.

Heol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap eleinte borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Egyes részeken kiadós mennyiségű csapadék hullhat. Ugyanakkor a déli óráktól nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, lassanként megszűnik a csapadék. A déli, délnyugati szelet nagy területen kísérik erős, átmenetileg viharos lökések. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 9 és 17 fok között alakul, de délnyugaton egy-két fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Heves vármegye teljes területére első fokú, citromsárga színű figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap kora reggel a zivatarok kialakulása miatt.

Felhívják a figyelmet, hogy vasárnap kettős fronthatásra számíthatunk, de az időszak nagyobb részében a melegre érzékenyek panaszai lehetnek erősebbek. Előfordulhat fejfájás, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság is.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!