Időjárás

2023.12.31. 07:56

Figyelmeztetés van érvényben Hevesben, de nem havazás miatt

Körültekintőbben kell az év utolsó napján közlekedni Heves vármegye területén is.

Heol.hu

Citromsárga színű, egyes fokozatú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Heves vármegye teljes területére vasárnap kora reggel a tartós köd miatt.

Ködös reggel Egerben
Ködös reggel Egerben
Forrás: Beküldött

Mint írják, a köd, illetve a rétegfelhőzet főként a Dunától keletre csak lassabban oszlik fel, sőt az Északi-középhegység térségében nagyobb területen egész nap megmaradhat, ezeken a tájakon szitálás, kezdetben esetleg ónos szitálás előfordulhat. Másutt napos, fátyolfelhős idő ígérkezik. Késő délutántól felhősödés kezdődik az Észak-Dunántúl kevésbé felhős részein is, ekkor az északnyugati, északi határvidéken már nem kizárt eső, zápor. Több helyen fordulhatnak elő élénk széllökések, sőt az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósabban felhős, ködös vidékeken csupán 2 és 6, másutt többnyire 7 és 15 fok között várható. Késő estére többnyire 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!