Havazás

2023.12.21. 12:29

Ismét havazik Kékestetőn

Hull a pelyhes az ország csúcsán, Kékesen.

Molnár Helga

Újra havazik Kékestetőn – látszik a webkamerájukon. Úgy tűnik, érkezik a hóutánpótlás az elmúlt napok böjtje után.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint többfelé várható eső, záporeső, főként az északi hegyekben havas eső, hó is lehet. A délnyugatiról, nyugatira, északnyugatira forduló szelet több helyen kísérik erős, helyenként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Megfordulhat a fejünkben, lesz-e ebből fehér karácsony. Az OMSZ jóslata szerint, nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Több helyen várható csapadék. Hazánk délnyugati felén főleg eső, havas eső, északkeleten inkább havazás, havas eső, majd ott is egyre inkább eső valószínű. A nap második felében délnyugat felől csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban általában -3, +3, a havas északkeleti tájakon -8, -4 fokot mérhetünk. Délután 1, 10 fok valószínű, továbbra is északkeleten lesz a hidegebb idő. Okot ad ez a reményre? Döntse el mindenki maga.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!