Időjárás

2024.01.22. 14:30

Ónos eső közeleg, figyelmeztetést adtak ki keddre Hevesben is

Citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Heves vármegyére keddre ónos eső lehetősége miatt.

Heol.hu

Narancs- és citromsárga figyelmeztetések tarkítják az ország térképét a meteorológiai szolgálat keddre vonatkozó veszélyjelzéseinek ábráján. Heves vármegyére citromsárga jelzés vonatkozik. 

figyelmeztetés, ónos eső, 2024.01.23-ra
Figyelmeztetést adtak ki ónos esőre keddre
Forrás: met.hu

- Az éjféli órák környékén egy okklúziós front csapadékzónája érkezik, amely északnyugat felől halad délkelet felé. A csapadékzónából kedd kora délelőttig az északkeleti megyék kivételével nagy területen várható ónos eső. Mennyisége döntően 1 mm alatt alakul, de kiemelten Veszprém, Fejér és Pest megyékben ennél vastagabb jégpáncél is képződhet - írják a szöveges bejegyzésben Hevesre vonatkozóan. Megjegyzik, az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon hajnaltól a déli órákig gyenge havazás várható, melyből lepel (1 cm), de lokálisan ennél nagyobb (~2-3 cm) hóréteg is kialakulhat.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás GettyImages)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!