Időjárás

2024.01.24. 14:23

Ónos esőre adtak ki riasztást Heves vármegye több járására is

Ónos esőre adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat szerdán kora délután.

Heol.hu

Mint korábban írtuk, ónos esőre adott ki riasztást a met.hu. Az ország északkeleti részén előforduló havazás nyugat felől lassan vegyes halmazállapotú csapadékba vált át. Szabolcs, Borsod megyében, elsősorban az északkeleti részeken viszont tartósabb havazás is előfordulhat (lepel-2 cm). Az északkeleti, keleti határ közelében egészen estig lehet időszakos vizes, tapadó hó (2-5 cm, a határ mentén lokálisan > 5cm) - írja honlapján a HungaroMet.

Az elkövetkező órákban továbbra is előfordulhat időszakos ónos eső a középső országrész keleti, északkeleti részén, illetve az Északi-középhegység előterében - írják.

riasztás, ónos eső, január 24
Riasztás van érvényben ónos esőre Heves vármegyei több járásában is
Forrás: met.hu

Hozzátették még, hogy az esti, késő esti óráktól északnyugaton, majd északon inkább csak a magasabban fekvő részeken 70 km/h feletti széllökések is előfordulhatnak északnyugati irányból. Csütörtökön napközben északon és a középső részeken a maximális széllökések elérhetik a 70 km/h-t. Kiemelten Fejér és Pest megyében a késő délelőtti óráktól, kora délutánig átmenetileg egy-egy 90 km/h körüli széllökés is előfordulhat síkvidéken.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!