Időjárás

2024.01.31. 08:19

Sűrű ködben úsznak a hevesi járások

Tartós, sűrű ködre figyelmeztet a Hungaromet.

Heol.hu

Heves vármegye minden járására egyes fokozatú, citromsárga színű figyelmeztetést adott ki a Hungaromet a sűrű, tartós köd miatt. 

Mint írják, az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön, a főváros tágabb környezetében nagyobb területen előforduló (sűrű) köd szerdán napközben csak lassan ritkul. Északnyugatról délkelet felé széteső front felhőzete vonul át, emiatt változóan felhős égkép várható. Ezzel párhuzamosan a köd ritkul, zsugorodik, de a néhol tartósabban megmaradhat. Csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge marad, sőt többfelé szélcsend várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 8 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon viszont ennél hidegebb lehet. Késő estére -5 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Útinform szerint a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata az ország jelentős részén sónedves. Túlnyomó részt jók a látási viszonyok, de a ködfoltos területeken, akár 100 méter alá is csökkenhet a belátható út hossza.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!