Időjárás

2024.02.02. 08:00

Változékony idő terhelheti meg a szervezetünket pénteken Hevesben

A frontérzékenyeknek nem kedvez a pénteki változékony időjárás Heves vármegyében, sokaknál vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

Heol.hu

A változóan felhős idő mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra lehet számítani pénteken - adta hírül a Hungaromet

Mint írják, keleten, északkeleten helyenként tartósabban párás, felhősebb maradhat az idő, és főként arrafelé néhol vegyes csapadék előfordulhat. Késő délutántól, estétől nyugat felől ismét vastagabb felhőzet érkezik. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, keleten és délnyugaton gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 9 fok között várható, a keleti tartósabban felhős részeken ennél hűvösebb marad az idő. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Kiemelték, pénteken előbb a hideg-, majd este már a melegfrontra érzékenyek szervezetét terhelheti meg az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!